TIPS voor het behouden van een goede werksfeer

TIPS voor het behouden van een goede werksfeer

Wat is het geheim achter een goede werksfeer? Uit onderzoek blijkt dat slechts 10% van werkend Nederland bereid is om op werksfeer in te leveren voor meer geld. Hieruit kunnen we concluderen dat de werksfeer belangrijker is dan het salaris. Reden genoeg om hierin te investeren; wij geven 5 tips!

1. toon UW werknemers waardering

Waardering uiten naar uw werknemers staat absoluut op nummer één. Dit motiveert en stimuleert medewerkers, wat tot betere prestaties op de werkvloer leidt. Werknemers voelen zich meer betrokken bij het bedrijf en blijven uiteindelijk langer in dienst. Geef regelmatig een compliment aan uw werknemers, zodat ze het gevoel krijgen gezien, begrepen en erkend te worden. Verdeel hierbij goed uw aandacht over uw medewerkers. Bedenk wel dat waardering tonen verder gaat dan complimenten geven.

2. Goede facilitaire voorzieningen

Gezondheid – zowel mentaal als fysiek – moet op nummer één staan bij u als werkgever. Om hier uw steentje aan bij te dragen kunt u zorgen voor de juiste facilitaire voorzieningen, zoals een goed(e) bureau, stoel, computer et cetera. Klachten onder uw werknemers als rugpijn en RSI kan op deze manier voorkomen worden. Hiernaast worden werknemers vrolijk van een goede klimaatbeheersing, goede koffie, georganiseerde lunch, mogelijkheid tot sporten, flexibele werktijden en zelfs stoelmassages.

3. GELIJKHEID OP DE WERKVLOER

Zit u als werkgever in een apart kantoor? Ga eens bij uw personeel zitten! Doe mee met small talk, toon interesse, gaan eens mee sporten en laat zien dat u niet “hoger” staat dan uw werknemers. Een hiërarchische cultuur binnen het bedrijf is niet meer van deze tijd. Net zoals top-down communicatie (van management naar personeel) grotendeels kan worden omgezet in down-top communicatie.

4. Positieve energiebron

Wees als werkgever het voorbeeld voor uw werknemers. Straal positiviteit uit! Ze zeggen wel: “men moet anderen behandelen zoals men graag zelf behandeld worden”. Als u vrolijk, positief en respectvol bent, zullen uw werknemers dit overnemen. Grote kans dat uw werknemers ook vrolijker en positiever zijn!

5. goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Hoewel is gebleken dat salaris niet het belangrijkst is, is het ook zeker niet onbelangrijk. Uiteindelijk werken we allemaal voor ons geld, maar een goede werksfeer maakt het leuk en/of draaglijk om elke dag op ons werk op te dagen. Naast primaire, spelen secundaire arbeidsvoorwaarden een steeds belangrijkere rol. Reiskostenvergoeding, ontwikkelingsmogelijkheden, een bonusregeling en een goede pensioenregeling staan hoog op het lijstje van werknemers. Om uw werknemers extra te motiveren, kunt u denken aan prestatiebeloningen.

Kunt u hulp gebruiken bij het opstellen van algemene voorwaarden of contracten, dan bent u bij ons aan het goede adres. Dit kunnen wij geheel voor u verzorgen!

Direct starten met incasseren zoals u het wilt!

Wilt u meer informatie van ons ontvangen of een persoonlijk onderhoud? Vul dan uw gegevens hiernaast in en wij zullen direct contact met u opnemen of de gevraagde informatie aan u toezenden.