CHEERS TO 15 YEARS… GEFELICITEERD LIVIA!

CHEERS TO 15 YEARS… GEFELICITEERD LIVIA!

‘De warme sfeer van nu, heerste er op mijn eerste werkdag ook al’


Amersfoort, dinsdag 6 juni 2023
Afgelopen donderdag (1 juni) vierden we nóg een fantastische mijlpaal, namelijk het 15-jarige dienstverband van Livia. En ook haar zetten we natuurlijk in de spotlights. Deze Amersfoortse sportieveling (43) haalt elke dag voldoening uit de meest uiteenlopende en uitdagende dossiers en zoekt altijd naar mogelijkheden. Zelfs wanneer het lijkt alsof die er niet zijn. Livia: ‘Ik kan echt intens genieten wanneer gedrevenheid en creativiteit leiden tot succes. Dat betekent soms een diepte-investering in kennis en tijd, maar dat is het meer dan waard’.

In een kort interview blikken we terug op haar eerste werkdag bij BBU, deelt ze één van de meest grappige anekdotes op de werkvloer en hebben we het over een toekomstige ontwikkeling in ons vakgebied, het zogenaamde ‘sociaal incasseren’. Tot slot vertellen wij wat Livia zo’n top-collega maakt 😊.

 1. Wow Livia, gefeliciteerd met je 15 jarig jubileum bij BBU Juristen & Incasso’s. We zijn natuurlijk heel benieuwd wat het zo leuk maakt om bij ons te werken?
  ‘Allereerst zijn dat natuurlijk mijn collega’s. Ik heb het geluk te mogen samenwerken met een selectie van de allerleukste exemplaren en dat maakt het een hele fijne en warme werkplek. Samen met hen mag ik werken aan de meest uiteenlopende en uitdagende dossiers en daar haal ik heel veel voldoening uit’.

 2. Kan je je eerste werkdag bij BBU nog goed voor de geest halen? Hoe ging dat?
  ‘Oefff, even graven in mijn geheugen hoor 😅. Het was in ieder geval een hele andere tijd en plek. We werkten nog op de eerste etage van het huidige pand, maar met een vintage inrichting en vieze koffie 😉. Ook de ouders van Bart, Ap en Roet, werkten toen nog in de zaak. Ik kan me niet meer precies herinneren hoe deze dag is verlopen, maar de warme sfeer van nu, heerste er toen ook al’.

 3. Je bent Sr. Incassospecialist bij BBU. Waarom is deze job op jouw lijf geschreven?
  ‘Wij hebben de meest uiteenlopende zaken en opdrachtgevers. Dat geeft uitdaging in het zoeken van mogelijkheden. Ook wanneer het lijkt alsof die er niet zijn. Ik kan echt intens genieten wanneer gedrevenheid en creativiteit leiden tot succes. Dat betekent soms een diepte-investering in kennis en tijd, maar dat is het meer dan waard 😊’.

 4. Na zo’n lang dienstverband kun je ongetwijfeld ook een hele grappige anekdote delen?😉
  ‘Haha…dat zijn er inmiddels velen. Eén uit de top 10 van anekdotes betrof een woningontruiming, onder leiding van een samenwerkende deurwaarder. Nadat het pand bijna volledig was ontruimd, op het laminaat na, nam de deurwaarder contact met ons op om het verdere verloop te bespreken. Na raadpleging van de opdrachtgever omtrent het laminaat, bleek dat de woning onofficieel – en voor ons onbekend – was opgesplitst in twee afzonderlijke woonruimtes waarvan er maar één diende te worden ontruimd 😬. Gelukkig konden de ontruimers nog een en ander ongedaan maken en is één van de woonruimtes weer in staat van aanvang teruggebracht, tot op het wasrekje met natte was aan toe’.

 5. Tot slot, kijkend naar de toekomst: is er een ontwikkeling binnen je vakgebied waar je erg naar uitkijkt?
  ‘Er is al een tijdje een positieve ontwikkeling gaande over de wijze van incasseren, het zogenaamde ‘sociaal incasseren’. De kortste weg blijkt namelijk niet altijd de beste weg, maar dat is voor ons niets nieuws. Wij werken met mensen met ieder afzonderlijke wensen en mogelijkheden. Dat vraagt misschien flexibiliteit van ons en andere betrokkenen, maar dat is juist mooi. Hetzelfde doel, maar een andere weg. Mocht het zo zijn dat een deel van onze werkzaamheden met de huidige ontwikkelingen zal verschuiven of veranderen, dan zie ik dat met vertrouwen tegemoet. Het zal namelijk alleen de vorm van de uitdaging veranderen’.

 6. Bonus-rondvraag aan collega’s: wat maakt Livia zo’n top-collega?

  Bart: ‘Livia is een lieve en fijne collega. Al 15 jaar steunt ze mij en BBU in goede en slechte tijden en ik ben trots en blij dat ik een collega als Livia in ons team heb. Soms lekker direct en kort door de bocht, maar altijd het beste willen voor BBU en vooral een groot hart’.

  Karin: ‘Livia is mijn ‘kantoor-buurvrouw’ 😊. Ze werkt net iets langer bij BBU dan ik en vanaf de eerste dag hadden we een klik. Geen werkdag is hetzelfde en na al die jaren weet ze me nog steeds, in positieve zin, te verbazen. Op naar de volgende 15 jaar!’

  Nikki: ‘Livia is ‘one of a kind’. Ze weet kleur te brengen in mijn werkdagen en kan mij enorm motiveren om hard door te werken. Livia is eerlijk en rechtvaardig en heeft een goede dosis humor. Als ze er niet is, dan mis je haar ook direct! Voor mij is ze al vanaf mijn eerste dag bij BBU een voorbeeld’.

  Angelique: ‘Livia weet van aanpakken en helpt waar het kan, maar is bovenal een gezellige collega waar je veel mee kan lachen. Dit is waarom ik met heel veel plezier naar het werk ga’.

Direct starten met incasseren zoals u het wilt!

Wilt u meer informatie van ons ontvangen of een persoonlijk onderhoud? Vul dan uw gegevens hiernaast in en wij zullen direct contact met u opnemen of de gevraagde informatie aan u toezenden.